Nieuwe kavels voor wooncoöperaties in Amstelkwartier en Jacob Geelbuurt

25 juli 2024

Een kavel voor wooncoöperaties in het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost en één kavel voor wooncoöperaties in de Jacob Geelbuurt in Amsterdam Nieuw-West. Dat zijn de kavels waarvoor binnenkort de selectie start voor initiatieven die een wooncoöperatie willen starten. Amsterdam geeft al enige jaren kavels voor wooncoöperaties uit. Dit zijn stukken nieuwbouwgrond waar een groep toekomstige bewoners zelf hun eigen huurwoningen kunnen laten bouwen. Voorbeelden van initiatieven die eerder een selectie voor een wooncoöperatie hebben gewonnen zijn De Warren, De Nieuwe Meent, Torteltuin en Stroom.

Start inschrijving in het najaar

De eerste kavel die de gemeente uitgeeft is in het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost. Het gaat hier om een kavel voor 30-40 woningen. De inschrijving voor deze kavel start na de zomer.
Voor de kavel in de Jacob Geelbuurt zal de inschrijving voor de selectieprocedure in november 2024 starten. Het gaat hier om een project met 80-90 woningen waarvan minimaal 75% middenhuur en maximaal 25% sociale huur zijn. Sociale huurwoningen hebben een maximale huur van € 879,66. Bij middenhuur gaat het om woningen met een huur van € 879,66 tot € 1.220,40 (voor de bedragen gelden prijspeil 2024).

Heb je interesse in wooncoöperaties?

Meld je dan aan voor de trainingen en cursussen die !WOON hiervoor heeft ontwikkeld. Op 3 oktober start de basiscursus wooncoöperaties.
Om mee te doen aan een selectie voor een wooncoöperatie kavel dien je je als groep in te schrijven in de gemeentelijke kaartenbak. !WOON verzorgt vanaf 26 september weer de 5-delige training inschrijving kaartenbak.

Handboek wooncoöperaties Amsterdam

 

Artikel delen:

!WOON