Nieuwe stichting voor VvE’s: VvENet Amsterdam/MRA

23 juli 2024

Op 26 juni presenteerde het VvENet Amsterdam/MRA zich aan VvE bestuurders en andere geïnteresseerden tijdens een informatie avond in Nieuw-West. VvENet is opgericht door VvE bestuurders om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met elkaar te verbinden zodat kennis en ervaring uitgewisseld wordt en om de belangen van VvE’s in de regio te behartigen. De belangrijkste thema’s voor VvE’s werden op de openingsbijeenkomst besproken.

Tijdens deze avond stonden de uitdagingen centraal waar vrijwillige VvE-bestuurders en hun leden bij verduurzaming voor staan. VvE’s hebben behoefte aan goed technisch advies, waarbij ze aan de hand van begrijpelijke scenario’s en doorrekeningen goede keuzes kunnen maken voor de toekomst van hun complexen. Ook is er bij gemengde VvE’s behoefte aan goed contact met de corporatie in hun complex. Door het delen van technische kennis kunnen zij samen effectieve plannen maken voor verduurzaming.

Verduurzaming draagt ook bij aan woongenot

Een opvallende constatering was dat veel bewoners in VvE’s verduurzaming minder belangrijk vinden en meer waarde hechten aan veilig en comfortabel wonen. Terwijl verduurzamingsmaatregelen vaak bijdragen aan de woningkwaliteit. De sprekers benadrukten dat VvE’s nog veel kunnen leren over de technische, juridische en financiële aspecten van verduurzaming. Het VvENet wil deze kennis breder beschikbaar maken en ervaringen delen, zodat andere VvE’s ook hiervan kunnen profiteren. Een VvE deelde een succesverhaal waarbij het draagvlak voor verduurzaming is gegroeid door verbeterde samenwerking en betrokkenheid. Dit proces heeft de nodige tijd en inspanning gekost, maar leidde wel tot een breed gedragen verduurzamingsplan.

Meer informatie

Wil je je VvE kennis of ervaring delen met anderen, sluit je dan aan bij het VvENet. Meer informatie en een verslag van de avond vind je terug op VvENet.

De gemeente Amsterdam heeft een aanbod voor ondersteuning bij de verduurzaming van VvE’s en er zijn verschillende subsidies hiervoor beschikbaar. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente.

!WOON onderhoudt contact met VvENet en we vullen hen aan bij de ondersteuning van VvE’s. Zo biedt !WOON kleine VvE’s ondersteuning en verzorgen we gedurende het jaar verschillende cursussen voor VvE leden, waarin we uitleg geven over de werking van de VvE.

Vereniging van Eigenaren

 

Artikel delen:

!WOON