Nog meer wooncoaches in Amsterdam!

08 augustus 2024

Goed nieuws voor ouder wordende Amsterdammers, want we hebben er weer nieuwe wooncoaches bij! Vijf nieuwe vrijwilligers hebben de introductiedag doorlopen en gaan binnenkort aan de slag als wooncoach bij !WOON. Dit betekent dat er nu vijftien wooncoaches actief zijn in Amsterdam. Iedere ouder wordende Amsterdammer (55+) kan een bezoek van de wooncoach aanvragen.

Passend en prettig wonen als je ouder wordt

De wooncoach komt op bezoek om samen met de bewoner te kijken of de woning geschikt is om ouder in te worden. Zijn er mogelijkheden om de woning aan te passen als dat (later) nodig is? Denk aan drempels verwijderen of het installeren van een traplift. Vaak kun je dit soort aanpassingen bij de gemeente aanvragen. De wooncoach legt dan uit hoe je dit kan doen.

Of is het toch beter om in de toekomst te verhuizen naar een passende woning? Ook dan kan de wooncoach meedenken en advies geven. In een sociale huurwoning van een corporatie heeft de bewoner soms kans op een regeling om van Hoog naar Laag of Van Groot naar Beter te verhuizen. Als de bewoner particulier huurt of eigenaar is van de woning zijn deze regelingen niet mogelijk maar kan de Wooncoach ook relevante informatie geven om men op weg te helpen.

Passend blijven wonen als je ouder wordt is best wel ingewikkeld, daarom is het belangrijk om bijtijds na te denken over de toekomst. En is het wel zo fijn dat de wooncoaches langs kunnen komen om samen met de bewoner de opties te onderzoeken.

Vraag een bezoek van de wooncoach aan

Wil je ook een wooncoach op bezoek? Bel 020 5230 130 of mail naar wooncoach@wooninfo.nl

Wooncoach voor senioren

Artikel delen:

!WOON