Podcast: !WOONcast is live!

21 augustus 2024

De nieuwe podcast: !WOONcast is live. WOON je in een bezemkast of een kast van een huis? Betaal je te veel huur, wordt je lekkage maar niet gefikst of last van een vervelende huisbaas? In de !WOONcast bespreken hosts Jon Buijs en Hanna Smit, beiden adviseur Jongerenhuisvesting bij !WOON, actuele onderwerpen en zaken die we tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Aan tafel wordt elke keer een bepaalde casus of onderwerp uitgelicht met een gastspreker, een deskundige collega of een bewoner.

!WOONcast: Change=hoge servicekosten

In de eerste aflevering duiken Jon en Hanna in het verhaal van Change= met aan tafel Lotte van Eenennaam, bewoner en lid huurdersvereniging Change=Nieuw-West. Ontdek hoe de woningbeheerder voor werkende jongeren is veroordeeld tot het terugbetalen van te veel betaalde servicekosten. Leer wat er misging bij Change= en ontdek wat je zelf kunt doen als je te veel servicekosten betaalt of voor services betaalt die niet (volledig) geleverd worden.

Change= in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost is opgezet met een mooie doelstelling. Werkende jongeren een goede woning bieden met dito faciliteiten. Voor deze faciliteiten werden servicekosten in rekening gebracht. Maar deze bleken in de praktijk weinig voor te stellen, gebrekkige service en onduidelijke afrekening. Ook na aanhoudende vragen van de bewoners om opheldering hierover, kon de beheerder maar geen duidelijkheid verschaffen. De ontevredenheid onder de bewoners groeide en een groep startte met hulp van !WOON een procedure. Laatste update lees je in dit nieuwsbericht.  Meer informatie lees je op huurcheck jongeren.

Beluister de !WOONcast via: Spotify Deezer  Pocketcast Podcastaddict

 

Artikel delen:

!WOON