Nieuw warmteprogramma: hoe wordt Amsterdam aardgasvrij?

16 oktober 2024

De gemeente Amsterdam zet stappen richting een aardgasvrije toekomst en betrekt haar bewoners hierin. Op donderdagavond 24 oktober organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de uitgangspunten van het nieuwe Warmteprogramma, de opvolger van de Transitievisie Warmte. Dit programma beschrijft hoe en wanneer verschillende buurten in de stad van het aardgas af zullen gaan en overgaan op duurzame alternatieven.

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken welke factoren van belang zijn bij de keuze voor alternatieven voor aardgas, en hoe deze keuzes in de verschillende buurten worden gemaakt. De uitgangspunten die hierbij worden gehanteerd, vormen de basis voor het Warmteprogramma, dat in het komende jaar verder wordt uitgewerkt. Deze uitgangspunten zullen ook terugkomen in de buurtuitvoeringsplannen, die samen met de bewoners worden opgesteld.

Vervolgstappen warmteprogramma

Over de uitgangspunten hebben professionals en bewoners via een burgerberaad met de gemeente meegedacht. Daarnaast hebben ongeveer 1.000 Amsterdammers hun mening gegeven via een digitale enquête. Het resultaat van dit traject wordt op 24 oktober gepresenteerd, waarbij er gelegenheid is om te reageren en meer te horen over de vervolgstappen.

De uitgangspunten worden in november besproken in de gemeenteraad, met als verwachting dat ze tegen het einde van het jaar officieel worden vastgesteld. Hiermee komt de stad weer een stap dichterbij om aardgasvrij te worden.

Aanmelden informatieavond 24 oktober

Meer informatie over het warmteprogramma en aanmelden voor de informatieavond.

Meer info en contact

Team Bewoners en Energietransitie (BEET) van !WOON ondersteunt bewoners in buurten waar de energietransitie speelt. Team BEET is vooral actief in Amsterdam Noord, Nieuw-West en Zuidoost.

Wil je meer informatie over aardgasvrij of heb je vragen, neem contact op via aardgasvrij@wooninfo.nl

Artikel delen:

!WOON