!WOON op Nationale Burendag

01 oktober 2024

Op 28 september was het weer landelijke Burendag. Een dag waarop de buurt samenkomt om iets voor elkaar en voor de buurt te betekenen. Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Door op Burendag een activiteit te organiseren, komen bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Je leert je buurtgenoten meestal op een andere manier kennen dan doorgaans het geval is. Na zo’n eerste ontmoeting is het ook makkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen.  !WOON was op Burendag ondermeer in Zuidoost van de partij.

Energiebespaartips voor de buurt

In de Venserpolder in Zuidoost waren de collega’s van de Energiecoach actief om buurtbewoners te informeren. Nu de herfst en de kou weer in de huizen binnendringen en de CV-ketel weer wordt aangezet, komen de bespaartips goed van pas. Bewoners maakten van de gelegenheid gebruik en konden ook hun vragen kwijt over vocht- en schimmel problematiek in hun woning en achterstallig onderhoud.

Aanvragen voor een bezoek van de Energiecoach werden eveneens genoteerd. Met een bezoek ontvang je in je huis gerichte tips en adviezen op welke manier je energie kunt besparen en krijg je gratis verschillende bespaarproducten. Team Sterke Buurten was er ook om bewoners te wijzen op het bestaan van het bewonersplatform. Het platform waarop bewoners elkaar kunnen vinden als je ideeën hebt om de buurt te verbeteren en inspiratie op te doen.

Wil je ook een gratis bezoek van de Energiecoach? Vraag hier een bezoek aan!

Artikel delen:

!WOON