Terugblik Woontop Jongeren: Ongelijkheid op de woningmarkt

07 oktober 2024

Hoe zorgen we voor gelijke kansen voor jongeren op de woningmarkt? Op maandag 23 september 2024 organiseerden !WOON, De Woonbond, LSVb & ASVA in Pakhuis de Zwijger alweer de derde editie van de Woontop Jongeren.  Met panels, poëzie, workshops, muziek, cabaret en meer dan honderd bezoekers, werd in Pakhuis de Zwijger naar een antwoord gezocht.

Met meer dan 100 bezoekers, twee zalen en een druk bezochte ‘woningmarkt’ was de bijeenkomst een groot succes. Een gevarieerd programma werd door de organisaties samengesteld, waar de bezoekers konden kennismaken met wooncoöperaties, een contractcheckbalie en vertegenwoordigers van studentenvakbonden. In een workshop werden tips gegeven voor het hospiteren door de Vereniging Bewoners Uilenstede, zoals het schrijven van een goede brief.

De Woonkloof

Tijdens de paneldiscussie werd de woonkloof besproken: Moeten jongeren hun woonrechten pakken? Volgens Jord Wennekink, secretaris bij de Nationale Jeugdraad, zouden jongeren zich meer kunnen verenigen en meer de krachten kunnen bundelen om een betere positie aan tafel te krijgen. Op dit moment wordt volgens hem nog teveel beleid over jongeren gemaakt, zonder hen bij het maken van het beleid te betrekken. Voor een uitgebreidere impressie van het programma en de discussie, lees verder op NUL20.

Daarnaast was er een interview met Massih Hutak van Verdedig Noord, en optredens van woordkunstenaar Lemuël de Graav. De afsluiting werd verzorgd door cabaretier Boban Benjamin Braspenning, die na al enkele jaren geen student meer te zijn, alsnog op zijn studentenkamer woont.cabaretier Boban Braspenning.

Woontop gemist? Kijk hier het programma terug.

Wil je meer weten of een voorlichting voor jongeren? Neem contact op met Jon Buijs: j.buijs@wooninfo.nl

 

Artikel delen:

!WOON