Huurovereenkomst ontbonden – bemiddelaar PMC heeft onjuiste informatie verstrekt aan corporatie
Opnieuw zoeken:
Samenvatting
Dreigende vernietiging van de huurovereenkomst op grond van bedrog/dwaling. Huurder heeft via een burootje ten onrechte een sociale huurwoning toegewezen gekregen.
Gelijke gevallen zijn bekend vanuit Delft en Den Haag. Medewerker van Rochdale vertelde dat naar schatting in Amsterdam ongeveer 50 mensen op een vergelijkbaar frauduleuze manier aan een woning zijn gekomen. De corporaties gaan aangifte doen en vernietiging van de huurovereenkomsten eisen.
In Delft en Den haag is dat in vergelijkbare gevallen toegewezen, in Amsterdam ook bij een zaak van Marco Zweers. Op dat moment was de fraude nog niet bekend en dat is verschil met deze zaak. Advocaat Zwennis (collega Marieke Kikkert) wil de nadruk leggen op de onderzoeksplicht van de verhuurder, die alert had moeten zijn op deze (inmiddels bekende) fraude. Tevens wil hij proberen de publieke opinie te beïnvloedden (voor die mensen die ter goeder trouw met het burootje in zee zijn gegaan).
Helaas, rechter gaat er niet in mee.dat: niet overtuigd niet vaststaat dat Rochdale van deze vorm van fraude op de hoogte was (r.o. 20). De gehanteerde ontruimingstermijn is gelukkig wel lang.
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.
Artikel delen: