Overzicht gerechtelijke uitspraken !WOON

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk, het is niet altijd volledig. Rechters kunnen van geval tot geval verschillende afwegingen maken.
Wilt u graag de geanonimiseerde uitspraak ontvangen? Mail de vraag en het waarom aan spreekuur@wooninfo.nl en we kijken of het lukt.

Zoek in onze database gerechtelijke uitspraken:

Pand staat ten onrechte als Rijksmonument geregistreed. Geen monumententoeslag.

14 maart 2012

Eigen Haard gaat in beroep tegen uitspraak huco en beroept zich op de geregistreede monumentenstatus. Kantonrechter oordeelt dat de woning zich niet in een geregistreerd monument bevindt. De woning bevindt zich in een pand dat…

> Lees verder

Reserveringskosten.

15 maart 2012

Duwo is in beroep gegaan tegen uitspraak servicekosten. Op dezelfde dagvaarding staat ook Mw. Boulineau, C. Macgillavrylaan 1810. Zaken identiek, gaat derhalve in deze verwijzing mee. 11-2011 loopt nog uitspraak van de rechter: Leegstand en…

> Lees verder

Kosten elektriciteit ventilatie

23 maart 2012

Huurders hebben jarenlang Art 260 gewonnen ivm gestegen electra als gevolg van nieuwe ventilatoren. Voor de jaren 2008 en 2009 ineens niet meer. Onredelijke uitspraak. (huurder heeft 79,19 overgemaakt vanuit zijn DAS tbv EBF) 28…

> Lees verder

Huisbewaarder, tijdelijke huur is niet naar aard van korte duur. Huurcommissie mag de aanvangshuurprijs toetsen.

Verhuurder geeft zijn woning, met toestemming van de Dienst Wonen, in huisbewaring aan de huurder. Deze verhuurder is tijdelijk en volgens de verhuurder naar zijn aard van korte duur. De huurder is naar de Huurcommissie…

> Lees verder

Incasso procedure, huurachterstand huurder betaald binnen de sommatie termijn, verhuurder eist als nog de gevorderde incassokosten.

Huurder en verhuurder zijn in het huurcontract overeengekomen dat de huurder voorafgaande aan de maand de huurpenningen aan de verhuurder betaald. In de maand november heeft de huurder nog niet voor december betaald. De verhuurder…

> Lees verder

Verhuurder eist ontbinding huurovereenkomst, de onroerende zaak is niet rendabel.

Huurster ontvangt van verhuurder een opzeggingsbrief met de strekking: Verhuurder heeft de woning dringend voor eigengebruik nodig, dit om de geluidsoverlast te verhelpen die de onderbuurman ondervind. De verhuurder wil de woning isoleren en opknappen,…

> Lees verder

Verhuurder eist ontbinding van de huurovereenkomst, huurder gebruikt de woning niet als hoofdverblijf.

Verhuurder eist bij de rechter dat de huurovereenkomst wordt ontbonden en de woning ontruimd. De vraag aan de rechter is om vast te stellen op welk tijdstip dit plaats gaat vinden. De gronden van de…

> Lees verder

Bemiddelingsbureau gaat in beroep bij de bestuursrechter tegen de beslissing van de gemeente om de bemiddelingsvergunning niet te verlengen/vernieuwen.

29 september 2010

Woningbemiddelingsbureau had een vergunning om te bemiddelen in woonruimte. Deze vergunning is door de gemeente ingetrokken omdat zei artikel 10, 11 en 13 van de gemeente vergunning hebben overtreden. De overtreding is in twee gevallen…

> Lees verder

Hoge Raad: huurder geliberaliseerde huur kan afrekening servicekosten vragen

24 april 2020

Verhuurder heeft geen afrekeningen servicekosten gezonden. Huurder heeft via de kantonrechter (want geliberaliseerde huur, dus Huurcommissie niet bevoegd) gevorderd dat de hoogte van de servicekosten zal worden vastgesteld en het te veel betaalde zal worden…

> Lees verder

Woningbemiddeling, huurder eist schade vergoeding voor een ontrecht te hoge huurprijs die bemiddeld is (schikking).

26 augustus 2009

Huurder is een expet (huurder afkomstig vanuit het buitenland die in Nederland komt werken) hij heeft via een woningbemiddelingsbureau een woning gevonden en deze gehuurd. Het contract was afgesloten voor 24 maanden, voor een geliberaliseerde…

> Lees verder

!WOON